Popis
Žitná mouka je základní složkou chleba, perníků a perníkových produktů, je také využívána na přípravu těstovin. Nutriční hodnota žita je velmi vysoká. Obilky obsahují vlákninu a pestrou škálu minerálních látek (draslík, fosfor, železo, síru, fluor a další). Žitná mouka obsahuje dostatek lepku na přípravu vhodného chlebového těsta. Pečivo z této mouky je poněkud hutnější, těžší, ale díky obsahu vlákniny nejpříznivější pro organismus.
Namleto na našem kamenném mlýně.
Žito je silná a odolná obilovina se spoustou cenných látek. Lidé, kteří jedí žito, mají velmi odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a silní. Čerstvá celozrnná žitná mouka působí blahodárně na činnost střev, proti hemoroidům a nádorům. Chléb z žitné mouky má tmavší barvu, je hutnější a šťavnatější s přirozenou mírně nakyslou chutí. Je sytý a vyznačuje se dlouhou trvanlivostí.
Výrobce: Mezinárodní společnost pro vědomí Krišny
Provozovna: farma Krišnův Dvůr, IČO 73631639, DIČ CZ73631639
Doba minimální trvanlivosti 6 měsíců.
Skladujte v suchu a chladu.
Energetická hodnota ve 100 g výrobku 1372 kj.
bílkoviny 9,5 g
sacharidy 72,3 g
tuky 1,5 g