Popis
Tato pochoutka z ghí, mandlí a medu pochází ze starodávné Ayurvédské medicíny. Posiluje imunitu a dodává energii.
- Podle ayurvédské receptury
- Slouží k rychlému satvickému obnovení energie.
- Vyrovnává vátu v těle
Složení: Med, přečištěné máslo - ghí, mandle.
Obsah: 370ml
Minimální trvanlivost 3 měsíce. Pro prodloužení trvanlivosti doporučujeme uschovat na chladném a tmavém místě.
Nedoporučujeme konzumovat chlazené.
Uchovávejte v chladu a temnu.
Neobsahuje žádné přídavné látky, konzervanty a barviva.
Více informací o produktu Shakti:
Tato ajurvédská receptura, byla od nepaměti součástí diety severoindických zápasníků. Jejím složením je přesný poměr ghí, mandlí a medu.
I když se ghí připravuje z másla, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V Ayurvédě platí za elixír života, protože má omlazující a regenerační účinky. Zároveň napomáhá detoxikaci organismu, neboť váže jedy v těle, které jsou rozpustné v tuku a odvádí je z těla ven. Dále podle Ayurvédy pomáhá tělu všeobecně vyvinout fyzickou sílu a vitalitu a vyživuje nervovou soustavu, mozek atd... Pokud je ghí smícháno s bylinami nebo jinými surovinami, má schopnost zvyšovat jejich léčebné účinky.
Mandle vyvracejí mýtus, že vegetariánské jídlo neobsahuje protein. Mandle obsahují dvacet procent proteinu, což je množství, které těžko budeme hledat u jiných rostlin. Mandlím Ayurvéda přisuzuje moc dávat celkovou výživu tělu, plícím, sílu mysli, paměť a zápasníkům rychlost. Podle této tradice má také pozitivní vliv na reprodukční orgány.
Z Ayurvédského hlediska je med léčivě výživný pro tělo a přisuzuje se mu pozitivní vliv na oči, detoxikační účinky pro tělo a schopnost léčit astma. Pomáhá také při léčení zranění.
Kombinací těchto surovin je šakti tradičně používáno pro osoby s těžkou fyzickou i mentální zátěží, pro ty kteří si chtějí udržet dobrou kondici a nebo čistě jenom jako „dobrůtka“ se satvickým vlivem na naši mysl.
Doporučené množství nemá hranic, zápasnická dieta může obsáhovat až několik kilogramů šakti denně.
Konzumační teplota je ideální mezi 25°C až 30°C, tj teplota kdy ghí začíná kapalnět.
Je třeba vzít na vědomí, že tyto informace nejsou opřeny o vědecké důkazy, ale opírají se o autoritu ayurvédy, která po tisíciletí přináší nejsofistikovanější přístup k lidskému tělu, lidské psychologii a životnímu stylu.
Hmotnost | 0.56 kg |